Tyre ABC Aλλαγή
  1. Ακουστική Τεχνολογία της Michelin (MAT)
  2. Η ?τεχνολογία Orange Oil
  3. Η τεχνολογία ?BluEarth
  4. Η τεχνολογία Interact
  5. Driveguard
  6. K1, KA, K, K2, K3
  7. Replacement Tire Monitor (RTM)
  8. Self Seal
  9. δείκτες φθοράς, δείκτες τριβής (TWI, DSI, WSI, VAI)

    Ακουστική Τεχνολογία της Michelin (MAT)

    Η Ακουστική Τεχνολογία της Michelin (MAT) μειώνει τους κραδασμούς στην εσωτερική κοιλότητα του ελαστικού, περιορίζοντας έτσι την ένταση του θορύβου κύλισης. Στο εσωτερικό του ελαστικού υπάρχει ένας ειδικός αφρός πολυουρεθάνης που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα θορύβου κατά έως και 20%, ανάλογα με το όχημα.



    Η ?τεχνολογία Orange Oil

    Η Orange Oil τεχνολογία είναι η τεχνολογία που προσφέρει υψηλή απόδοση καυσίμου και την υψηλή απόδοση οδήγησης για σπορ αυτοκίνητα. Λύνει επίσης την πρόσφυση σε χαμηλή αντίσταση κύλισης.  Η ονομασία Orange Oil προέρχεται από τη φλούδα πορτοκαλιού και αυτό κρατάει το μίγμα του ελαστικού μαλακό και εύκαμπτο. Κάνει τα ελαστικά να λειτουργούν στο κρύο και σε υγρές συνθήκες, όπου το ελαστικό χάνει κανονικά τη πρόσφυσή του.



    Η τεχνολογία ?BluEarth

    BluEarth είναι μια τεχνολογία που προσφέρει οδηγική απόλαυση, προστατεύει το περιβάλλον και είναι κοινωνικά φιλικό. Η τεχνολογία BluEarth μπορεί να βρεθεί σε όλα τα πρότυπα Yokohama BluEarth. Η τεχνολογία αυτή προσθέτει αξία στα ελαστικά εξοικονόμησης καυσίμου και περιβαλλοντικά φιλικά.



    Η τεχνολογία Interact

    Η τεχνολογία Interact προσφέρει υψηλές επιδόσεις σε όλες τις οδικές συνθήκες. Η τεχνολογία Multi-Zone Tension στο μοντέλο πέλματος της Interact προσφέρει προσαρμοστικά διανυθέντα χιλιόμετρα, πρόσφυση και χειρισμό σε κάθε τύπο δρόμου.



    Driveguard

    DriveGuard - Είναι ένα ελαστικό με ενισχυμένο πλευρικό τοίχωμα από τη κατασκευαστική εταιρεία Bridgestone. Επιπλέον, το ελαστικό έχει ειδική σχεδίαση που διατηρεί την τριβή όσο το δυνατό χαμηλότερη με ένα ελάττωμα και έτσι αποφεύγεται η θερμότητα του ελαστικού με αυτή τη τεχνολογία ώστε να συνεχίζεται η διαδρομή με μια ταχύτητα 80 χλμ/ ώρα έως και 80 χιλιόμετρα με απώλεια πίεσης λόγω βλάβης (ένα καρφί, για παράδειγμα).



    K1, KA, K, K2, K3

    Με τα ελαστικά Michelin, Κ1, Κ2, και Κ3 αντιπροσωπεύουν Ferrari και Maserati προδιαγραφές - αυτά τα ελαστικά αναπτύσσονται και παράγονται σύμφωνα με ορισμένες προδιαγραφές και τις απαιτήσεις των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Τα Κ1 και Κ2 διαθέτουν νέα λαστιχένια μείγματα και μοντέρνα σχέδια πέλματος - αυτά δεν θα πρέπει να τοποθετούνται μαζί με τα παλαιότερα πρότυπα πέλματος.
    Σημείωση: Αυτά τα ελαστικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε άλλα οχήματα.

    Με τα ελαστικά της Pirelli, οι συντομογραφίες σημαίνουν:

    Τεχνική ονομασία K1 : Χαρακτηρισμός για διάφορα σχέδια πέλματος Τ

    εχνική ονομασία K2 : Χαρακτηρισμός για διάφορα σχέδια πέλματος

    Τεχνική ονομασίας KA: Χαρακτηρισμός για διαφορετικές διαστάσεις / διαφορετικά μεγέθη.



    Replacement Tire Monitor (RTM)

    Επίβλεψη αντικατάστασης ελαστικών
    Μοναδική επισήμανση που δείχνει οπτικά την ανάγκη για την αντικατάσταση του ελαστικού από ?Επίβλεψη αντικατάστασης ελαστικών? σε "Αντικατάσταση ελαστικών" με βάση την φθορά του πέλματος.



    Self Seal

    Η τεχνολογία Self Seal αναφέρεται σε ελαστικά τα οποία μπορούν να στεγανοποιηθούν μόνα τους σε περίπτωση βλάβης, π.χ. από τρύπημα καρφιού. Το ελαστικό περιέχει μια ειδική επίστρωση πολυμερών, η οποία, σε περίπτωση τρυπήματος, ενσωματώνεται από μόνο του στη κατεστραμμένη περιοχή της επιφάνειας κύλισης σφραγίζοντας τη τρύπα. Πάντως, το ελαστικό πρέπει να αντικατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.

    Η τεχνολογία Self Seal είναι διαθέσιμη από τη Pirelli (Seal Inside), Michelin (SelfSeal), Continental, (ContiSeal), Hankook (Sealguard), Bridgestone (Driveguard), και από άλλους κατασκευαστές, σε συγκεκριμένα πρότυπα πελμάτων.



    δείκτες φθοράς, δείκτες τριβής (TWI, DSI, WSI, VAI)

    Προκειμένου να καταστεί η φθορά του ελαστικού ορατή, οι κατασκευαστές εξοπλίζουν το προϊόν τους με διάφορα οπτικά σημάδια. Μικρές γραμμές από καουτσούκ στα αυλάκια του πέλματος ή χρωματιστές λωρίδες, αριθμούς και σύμβολα στο πέλμα δείχνουν το επίπεδο της φθοράς. Μετά τη φθορά αυτά τα σημάδια εξαφανίζονται ή γίνονται ορατά. Οι δείκτες τριβής δίνουν πληροφορίες όχι μόνο για το πραγματικό βάθος του πέλματος, αλλά και επί του εναπομένοντος απόδοση, και έτσι η ασφάλεια του ελαστικού, ανεξάρτητα από τις νομικές ελάχιστες απαιτήσεις: Έτσι, η εξαφάνιση σήμανσης σταγόνας νερού σε ένα θερινό ελαστικό σημαίνει αυξημένο κίνδυνο υδρολίσθησης. Και τα χειμερινά ελαστικά χάνουν τη καταλληλότητά τους και θα πρέπει να αντικατασταθούν μόλις η σήμανση κρυστάλλων πάγου επί του πέλματος δεν είναι πλέον ορατή. Εκτός από αυτό, οι δείκτες τριβής μπορούν να υποδεικνύουν φθορά σε μία πλευρά. Οι περισσότεροι δείχνουν τα σύμβολα, σημεία και συντομογραφίες στον ώμο του ελαστικού, όπου οι δείκτες φθοράς βρίσκονται στο πέλμα. Εκτός από το πρότυπο των ΗΠΑ, η συντομογραφία "TWI" ( Δείκτης φθοράς του πέλματος), οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν επ ίσης τις δικές τους ονομασίες για τους δείκτες φθοράς τους, για παράδειγμα DSI = Δείκτης Ασφάλειας Οδήγησης, WSI = Δείκτης Ασφάλειας Χειμώνας, VAI = Δείκτης Οπτικής Ευθυγράμμισης.



[Πίσω]

© 1999-2024 by Delticom / elastika-online.gr

Συχνές ερωτήσεις